Využite akciové ceny na vybrané grily OFYR len do konca apríla 2025

Jahňacie rebrá so špargľou a zemiakmi

Jahňacie rebrá so špargľou a zemiakmi 
Pre 4 osoby 

Ingrediencie: 
800 g jahňacích rebier 
zmes čerstvých bylín (rozmarín, tymián, oregano, bobkový list, šalvia) 
3 strúčiky cesnaku 
8 ks zelenej špargle 
400 g zemiakov 
soľ 
korenie 
2 g sušených provensálskych bylín 
50 ml olivového oleja 

Očistíme jahňacie rebrá a pokvapkáme ich trochou oleja. Posypeme soľou, korením a sušenými bylinkami.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, kým nie sú al dente. Necháme ich vychladnúť a potom ich pozdĺžne prekrojíme na polovicu.

Zo zelenej špargle odrežeme zdrevnatené spodné konce výhonkov a špargľu pokvapkáme trochou oleja a pomletou morskou soľou.

Jahňacie rebrá na varnej platni opečieme dozlatista zo všetkých strán a potom ich položíme na dosku z cédrového dreva pokrytú zmesou čerstvých bylín a cesnaku. Mäso necháme pomaly piecť, kým nedosiahne vnútornú teplotu 55 °C.

Rozpolené zemiaky položíme na OFYR Grill a opečieme ich na troche oleja do zlatista. Zelenú špargľu medzitým krátko ogrilujeme na varnej platni, kým nie je al dente.

Jahňacie rebrá prerežeme medzi kosťami a mäso poukladáme na tanier spolu so zemiakmi a špargľou.