Jahňacie rebrá so špargľou a zemiakmi
Jahňacie rebrá so špargľou a zemiakmi
Pre 4 osoby
Ingrediencie:
800 g jahňacích rebier
zmes čerstvých bylín (rozmarín, tymián, oregano, bobkový list, šalvia)
3 strúčiky cesnaku
8 ks zelenej špargle
400 g zemiakov
soľ
korenie
2 g sušených provensálskych bylín
50 ml olivového oleja
Očistíme jahňacie rebrá a pokvapkáme ich trochou oleja. Posypeme soľou, korením a sušenými bylinkami.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, kým nie sú al dente. Necháme ich vychladnúť a potom ich pozdĺžne prekrojíme na polovicu.
Zo zelenej špargle odrežeme zdrevnatené spodné konce výhonkov a špargľu pokvapkáme trochou oleja a pomletou morskou soľou.
Jahňacie rebrá na varnej platni opečieme dozlatista zo všetkých strán a potom ich položíme na dosku z cédrového dreva pokrytú zmesou čerstvých bylín a cesnaku. Mäso necháme pomaly piecť, kým nedosiahne vnútornú teplotu 55 °C.
Rozpolené zemiaky položíme na OFYR Grill a opečieme ich na troche oleja do zlatista. Zelenú špargľu medzitým krátko ogrilujeme na varnej platni, kým nie je al dente.
Jahňacie rebrá prerežeme medzi kosťami a mäso poukladáme na tanier spolu so zemiakmi a špargľou.