Pečená mrkva s harissou a semienkami granátového jablka
Pečená mrkva s harissou a semienkami granátového jablka
Pre 4 osoby
Príslušenstvo:
Súprava liatinových hrncov
OFYR food bumper
Ingrediencie:
800 g mrkvy
2 ČL sušenej rasce
2 lyžice medu
2 lyžice korenia harissa
80 g masla
15 ml olivového oleja
5 g čerstvého koriandra
80 g semien granátového jablka
šťava z polovice citróna
soľ
Mrkvu ošúpeme, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou. Mrkvu opečieme zo všetkých strán a ak treba, občas podlievame vodou.
Zmiešame maslo, med, rascu, harissu a citrónovú šťavu v liatinovej panvici. Zohrievame, kým sa maslo nerozpustí a nevznikne hladká zmes.
Granátové jablko očistíme a koriander nasekáme nadrobno.
Zmiešame pečenú mrkvu s harissa-maslovou omáčkou a potom ju položíme na servírovací tanier. Ozdobíme semienkami granátového jablka a nasekaným koriandrom.