Ribeye steak
Ribeye steak
s pečeným pórom a cherry paradajkami
pre 4 osoby
Príslušenstvo:
1 doska z cédrového dreva
Ingrediencie:
1 ribeye steak
3 vetvičky rozmarínu
3 vetvičky tymiánu
3 bobkové listy
4 vetvičky oregána
6 strúčikov cesnaku
2 póry
20 g masla
500 g cherry paradajok
Ribeye steak vyberieme z chladničky v dostatočnom predstihu, aby malo mäso v čase pečenia izbovú teplotu.
Mäso dochutíme soľou a korením. Presunieme ho na varnú platňu a opečieme zo všetkých strán.
Na varnej platni opražíme strúčiky cesnaku. Na cédrovú dosku rozložíme zvyšné bylinky, pridáme opražené strúčiky cesnaku a navrch položíme mäso. Dosku vrátime späť na varnú platňu. Umiestnime ho tam, kde sa mäso môže pomaly piecť, kým nedosiahne vnútornú teplotu 52 °C.
Vložíme 2 póry priamo do ohňa na horiace drevo a necháme ich zuhoľnatieť. Potom ich vyberieme z ohňa a odrežeme spálené časti. Uvarenú a mäkkú vnútornú časť presunieme na vonkajší okraj varnej platne, pridáme trochu masla a dochutíme soľou.
Cherry paradajky pokvapkáme olejom, posypeme soľou a krátko opečieme na vonkajšom okraji platne.
Pór poukladáme na servírovací tanier. Nakrajáme mäso a položíme ho vedľa zeleniny. Ozdobíme pečenými cherry paradajkami.