Využite akciové ceny na vybrané grily OFYR len do konca apríla 2025

Ribeye steak

Ribeye steak 
s pečeným pórom a cherry paradajkami 

pre 4 osoby 

Príslušenstvo: 
1 doska z cédrového dreva 

Ingrediencie: 
1 ribeye steak 
3 vetvičky rozmarínu 
3 vetvičky tymiánu  
3 bobkové listy 
4 vetvičky oregána 
6 strúčikov cesnaku 
2 póry 
20 g masla 
500 g cherry paradajok 

Ribeye steak vyberieme z chladničky v dostatočnom predstihu, aby malo mäso v čase pečenia izbovú teplotu.

Mäso dochutíme soľou a korením. Presunieme ho na varnú platňu a opečieme zo všetkých strán.

Na varnej platni opražíme strúčiky cesnaku. Na cédrovú dosku rozložíme zvyšné bylinky, pridáme opražené strúčiky cesnaku a navrch položíme mäso. Dosku vrátime späť na varnú platňu. Umiestnime ho tam, kde sa mäso môže pomaly piecť, kým nedosiahne vnútornú teplotu 52 °C.

Vložíme 2 póry priamo do ohňa na horiace drevo a necháme ich zuhoľnatieť. Potom ich vyberieme z ohňa a odrežeme spálené časti. Uvarenú a mäkkú vnútornú časť presunieme na vonkajší okraj varnej platne, pridáme trochu masla a dochutíme soľou.

Cherry paradajky pokvapkáme olejom, posypeme soľou a krátko opečieme na vonkajšom okraji platne.

Pór poukladáme na servírovací tanier. Nakrajáme mäso a položíme ho vedľa zeleniny. Ozdobíme pečenými cherry paradajkami.